Bel gratis: 085 - 760 60 13

Ons intaketeam is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 22:00 uur

Bestuurder monstertruck ook verhoord over ongeval Asten

Stuntman Mario Doornink, die in Haaksbergen met een monstertruck het publiek inreed, wordt binnenkort onder ede verhoord over een ander ongeluk. Hij word bevraagd over zijn vermeende betrokkenheid bij een race-ongeluk in Asten.

De rechtbank in Den Bosch heeft dat bepaald na het verzoek van een vrouw die tijdens een show is aangereden.

Ze zegt dat ze in 2010 in Asten door de stuntman met een dragracemotor werd aangereden. De vrouw stet dat ze door het ongeluk arbeidsongeschikt raakte. Ze is uit op een schadevergoeding.

Behalve de stuntman, worden ook de organisator van het evenement en ongeveer zes getuigen gehoord.

Onvoorzichtig

De vrouw zegt dat Doornink in Asten met de motor het publiek inreed. Zeker zes mensen zouden gewond zijn geraakt. De organisator zegt dat Doornink onvoorzichtig is geweest.

Doornink ontkent dat er een aanrijding is geweest en zegt dat de mensen onder de voet zijn gelopen bij het verlaten van een feesttent.

Het is nog onbekend wanneer het getuigenverhoor plaatsvindt, aldus de rechtbank.

Haaksbergen

Dinsdag werd ook bekend dat het Waarborgfonds Motorverkeer om tafel gaat met de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck.

Het fonds bekijkt welke geleden schade niet is gedekt door hun verzekeringen. Het gaat volgens directeur Frits Blees om tientallen nabestaanden en slachtoffers.

Volgens Blees hoeven de slachtoffers zo niet jaren te wachten op de uitkomst van lange procedures.

Ingewikkeld

Blees noemt het wel een ingewikkelde kwestie, omdat nog steeds niet duidelijk is wie aansprakelijk is: de chauffeur, de organisatie van het evenement of de gemeente die een vergunning verleende.

Eind september reed in Haaksbergen een monstertruck tijdens een evenement het publiek in. Daarbij vielen drie doden en raakten 28 mensen gewond.

”De monstertruck was waarschijnlijk niet verzekerd. En over de aansprakelijkheid van de verschillende partijen die bij dit evenement betrokken zijn, bestaan verschillende visies”, zegt Blees. ”Wij vinden het een slechte zaak wanneer slachtoffers van dit ongeval zelf procedures moeten opstarten om hun schade vergoed te krijgen.”

Kosten

De nabestaanden en slachtoffers hebben kosten moeten maken die niet altijd worden vergoed via hun verzekeringen. Daar kijkt het Waarborgfonds naar. Te denken valt aan vervoerskosten naar een ziekenhuis, huishoudelijke hulp maar ook smartengeld.

Voor schade bij letsel en overlijden heeft het fonds 5,6 miljoen euro in de portemonnee. De Nederlandse automobilisten betalen via hun WA-premie jaarlijks een bijdrage aan het fonds. Mensen die schade hebben geleden door een motorvoertuig en die er niet mee terechtkunnen bij een verzekeraar kunnen er een beroep op doen.

Blees kan niet aangeven op welke termijn de mensen geld krijgen. Ook is niet duidelijk wat er gebeurt als het totaalbedrag van de claims boven de 5,6 miljoen euro uitkomt.

 

Bron: NU.nl, week 50 2014

Meld uw letsel of stel een vraag

Bel 085 – 760 60 13 of vul dit formulier in:
    Sitemap