Bel gratis: 085 - 760 60 13

Ons intaketeam is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 22:00 uur

Eis: Boete tegen man uit Zwolle voor inrijden op file N35 bij Haarle

Een boete van duizend euro en een rijontzegging van 3 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Dat heeft de officier van justitie geëist tegen een 48-jarige man uit Zwolle. Hij zou vorig jaar zomer met zijn bestelbus zijn ingereden op een file op de N35 bij Haarle.

Bij het ongeluk liep de bestuurster van een auto een ernstige whiplash op en raakten vijf auto’s beschadigd. De autto’s wachtten voor een verkeerslicht bij Haarle.

Black-out

De Zwollenaar zegt dat hij dat helemaal niet had gezien. De man had zelfs het verkeerslicht niet gezien, vertelde hij de rechters in Almelo vanmiddag.

Waarschijnlijk had de bestuurder een black-out doordat er zowel in zijn werk als privésituatie op dat moment veel speelde. “Ik had het pas in de gaten toen de klap kwam” aldus de Zwollenaar. Van het ongeval zelf zag hij op dat moment niets meer, door de klap werden de airbags geactiveerd en die benamen hem het zicht.

‘Laatste uur geslagen’

De vrouw die gewond raakte zag in haar autospiegels hoe de man zonder vaart te minderen op haar afkwam. In een verklaring, die door een van de rechters werd voorgelezen, vertelde de vrouw hoe groot haar gevoel van machteloosheid was. Toen haar auto door de klap op de andere weghelft terechtkwam dacht de vrouw dat haar laatste uur geslagen had. Ze neemt het de Zwollenaar kwalijk dat hij nooit iets van zich liet horen.

Overigens werd de vrouw niet gewond naar een ziekenhuis gebracht, in eerste instantie leek het op een ongeluk met alleen materiële schade. Pas 2 maanden later bleek na veel onderzoeken, dat ze een whiplash opgelopen had.

Toch iemand gewond geraakt

De Zwollenaar die beroepsmatig meer dan 150.000 kilometer per jaar rijdt, zegt dat hij zich verschrikkelijk schaamt voor het ongeluk. Hij wist tot voor kort niet dat hij ervoor vervolgd zou worden. Pas toen er een oproep om voor de rechter te verschijnen in de bus viel, hoorde en las hij dat er iemand gewond was geraakt.

De advocaat van de Zwollenaar uitte daarom kritiek op het Openbaar Ministerie. Hij vindt het vreemd dat zijn cliënt pas op het laatst op de hoogte was van de zaak. De advocaat vroeg de rechters om geen rijontzegging op te leggen, een rijverbod zou desastreus zijn voor het werk van de Zwollenaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

 

Bron: RTV Oost.nl, week 44 2014

Meld uw letsel of stel een vraag

Bel 085 – 760 60 13 of vul dit formulier in:
    Sitemap