Bel gratis: 085 - 760 60 13

Ons intaketeam is dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 22:00 uur

IJsselland Ziekenhuis grijpt in na fatale missers

De cardiologieafdeling van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft naar nu blijkt bij twee patiënten een diagnose gemist, met fatale gevolgen. In mei dit jaar stierf een 19-jarige jongen die tot tweemaal toe onderzocht was in ziekenhuis, maar die niet verder werd behandeld. Eerder werd al bekend dat een 16-jarig meisje is overleden nadat de cardiologen van het IJsselland haar hartaandoening over het hoofd hadden gezien.

Twee jaar geleden overleed de 16-jarige Roos Velthoven uit Rotterdam nadat de cardiologen van het ziekenhuis niet ingrepen. In mei dit jaar kwam daar de dood van de 19-jarige jongen bij, wederom nadat zijn aandoening onbehandeld bleef.

De verantwoordelijke artsen zijn al berispt door het tuchtcollege voor de dood van Roos Velthoven. De ouders van de 19-jarige jongen hebben bij hetzelfde tuchtcollege ook een klacht ingediend tegen de behandelend arts die ook naar Velthoven heeft gekeken.

De arts in kwestie is inmiddels werkzaam bij een ander ziekenhuis, twee senior cardiologen van een ander ziekenhuis zijn aan de slag gegaan bij het IJsselland Ziekenhuis. ,,Van de zes mensen die er werkten zijn er nu vier vervangen”, zegt Peter Draaisma, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis. ,,De cardiologen zetten komend jaar een nieuwe werkwijze op en helpen met de werving en selectie van nieuwe bloed op de afdeling.”

Draaisma stelt dat na onderzoek door het Erasmus MC, geen foutieve handelswijze is gesignaleerd. ,,De artsen hadden vaker met elkaar zaken moeten behandelen om te sparren en patiënten onder de 16 jaar hadden ze moeten doorverwijzen naar een kindercardioloog.’’

 

Bron: De Telegraaf

Meld uw letsel of stel een vraag

Bel 085 – 760 60 13 of vul dit formulier in:
    Sitemap